nuffnang

Tuesday, 19 June 2012

Aku Ada, Kau?

 Assalamualaikum

setiap orang ada kelebihan dah kekurangan
ada yang boleh diperbaiki
ada dah memang semula jadi
tapi tolong jangan bandingkan kelebihan korang dengan kekurangan diri aku
aku dah bosan kot kalau asyik orang cakap aku gemook, aku hitamm
hahahaha
tetiba sentapkan
iye aku sentap dengan orang sekeliling yang asyik nak cari kekurangan orang lain
sila buat baik dengan aku kalau nak "menumpang makanan aku!!"
aku gemook ke aku hitam ke, aku tak mintak makanan orang!!
aku masak sendiri
okeyyy
tetiba aku sentap
mengenang orang yang suka mengata orang tapi nak jugak mengendeng kat orang tuh
kannn
kalau dah korang tuh cantik dan putih (atau isteri/suami cantik dan putih) masak sendirilah nak makan apa!!!
tak malu ekk mintak makanan aku?

hahahaha
dah boleh gelak dah
tok laki aku telah pulang ke Kelantan Darul Naim
dia melawat datuk tercinta yang kurang sihat
doakan kesihatan datuk kami ye kawan2

bila dia dah balik rumah, ofcoz aku nak hidangkan makanan yang sedap2 kan
dan aku memilih nak buat Pulut Kuning dengan Rendang Ayam
nak resepi?
korang googlelah
malas aku nak tulis
tak sedap pun resepi aku
aku just nak share gambar jerk
silalah tengok gambar-gambar di bawah yeee


rendang ayam Mak Jemah
buat sikit jerk
setengah ekor!!


konon nak deko2 bagai
sekali ngan serai-serai aku letak


memang tak jadi deko aku weiii!!!


hahahaha
memang tak jadi
tak payah lah nak deko2 bagaikan


sekali aku hidang macam nih jerk senang
pulut aku tak kuning sangat
sebab aku letak sikit jerk serbuk kunyit wat syarat
skali pucat dowh!!!


bukti betapa sedapnya rendang aku!!!
jangan tengok sajer
buatkan untuk suami anda yang tersayang
walaupun kita penat kerja, diorg pun teringin nak makan masakkan dari air tangan bini dia

Mangga India Lagi!!

Assalamualaikum

haii kawan-kawan
wahhhh kawan lah sangat kan
kira kawanlah jugak bila korang baca entry aku nih kan
aku ni punyalah banyak lagi entry tertangguh tetapi tetap nak share pasal buah kesayangan aku nih
hehehe
Indian Mango
beli kat Pasar Malam Taman Tun Dr Ismail dek noon oiii
2 bijik RM12
sebijik tuh dalam setengah kilo
kira ok lah kot
sebab kalau timbang pun lebih kurang jerk
tapi masa aku beli buah nih, tok laki aku tak ada kat rumah
so simpan makanan sedap2 bila dia balik
hari nih dia balik, tuh yang aku kupas dan ngap2 buah mangga
tak ada makna nak buat pulut mangga sebab aku dah buat pulut kuning tadi
kang kembung pulak anak beranak kang kan


bijik yang pertama sebelum dikupas
tiada cacat cela kan
memang berbaloi2 lah beli mangga nih


selepas dikupas
besar tapak tangan, nyiru Mak Jemah tadahkan
hahaha
besar tapak tangan Mak Jemah lah dek noon


ader jerk kan jari2 hantu nak kacau kan
jari anak dara aku lah tuh
dan2 lah dia nak usik buah tuh kan


supaya nak makan tuh berselera sikit, kenalah kawenkan dia ngan sesuatu yang kontra
so, aku kawenkan dengan buah ceri
juga beli kat pasar malam ttdi


maybe ramai kot yang tak penah rasa buah ceri fresh
masam-masam manis sikit
harga?
mak aiii pitam Mak Jemah tgk tanda harga tapi konon nak buat Cheese Cake yang entah bila belikan jugak lah
100g RM6
dapatlah 6 bijik jerk dek noon oiiii

Daging Goreng Ala Kelantan

Assalamualaikum

setelah lama aku berhibernasi dan hasil = aku memang sama saiz  ngan beruang kutub (tipu!!)
hahaha
okey lama sudah aku tak hupdat blog nih
bz hokey
bz ngan kerja rumah, kerja opis (tak boleh update blog guna pc opis!!), kerja rumah tangga dan sebagainya
aku dah lama nak share ngan korang RESEPI DAGING GORENG ALA KELANTAN nih
ni makan ngan nsi kerabu memang terbaik lah woookkk
tapi tidak lah aku masak nasik kerabu baru-baru nih
ada makan-makan kat opis, so aku bawak daging goreng nih
kalau korang ikut resepi aku nih sure korang rasa macma makan daging kat kelantan
hahaha tipu kan
ni resepi MIL aku
korang try k

Bahan2:
1/2kg daging segar (aku guna daging segar batang pinang)
1 bijik bawang holland (yang kaler kuning tuh) - hiris
1 ulas bawang putih - hiris
Cili besar hijau - hiris
Cili padi hijau - hiris
Garam, Serbuk Kunyik

Cara2:
1. daging tuh dihiris nipis, dibasuh dan campak dalam kuali tunggu sampai air daging tuh kering
2. kalau air daging dah kering, try korang amik 1 keping dan gigit, kalau dah lembut, sila terus ke langkah ke empat...kalau masih liat, sila ke langkat ke 3
3. kalau masih liat, tambahkan air dalam kuali tuh...jangan tambah banyak sangat...tambah 1/2 cawan jerk dulu...baca balik langkah 2
4. daging dah lembutkan, sila ketepikan daging dan tuang minyak masak ke dalam kuali yang dah separa rentung tuh...hehehe pastu boleh tumis bawang putih ngan bawang holland
5. masukkan daging, garam, kunyit - goreng sekejap
6. agak2 daging tuh dah separa garing (jgangan garing sangat, kang keras giler) masukkan cili-cili semua
7. biarkan 1/2 minit, dan sedia untuk ngap!!!




* tips kalau daging masih liat, ulang proses tambah air sampai daging tuh lembut
* kalau boleh belilah daging batang pinang atau daging yang tiada urat sebab kang penat jerk tambah air tapi daging tak lembut2
* resepi nih lebih sedap guna bawang holland dari bawang merah

SELAMAT MENCUBA!!!

Wednesday, 13 June 2012

Kuih Bom Bijan


Assalamualaikum

siap berkuih bagaikan aku time off
hahaha
serius babe!!
aku memang suka memasak
bagi aku time muda lah kena belajar memasak
walaupun orang cakap tak berbaloi kalau setakat makan laki bini jerk
tapi aku pun bukan all the time memasakkan
sekali sekala jerk
falsafah aku memasak sangat mudah
"memasaklah ketika muda supaya ketika tua nanti, anak-anak dan menantu akan balik ke rumah kita bila mereka rindukan air tangan ibu mereka"
jangan nanti dah tua korang sentap anak-anak korang asyik balik rumah mertua diorang sebab mertua diorang tuh masak sedap2 kan
hahahaha
tu belum lagik korang tau besan korang tuh aku rupanya
memang dah terlewatlah kalau baru nak belajar memasak
hahahaha
ayat macam ko hebat sangat jerk kan
layaaannnnn
wish list aku untuk memasak sangat lah panjang berjela lagi
doakan aku semoga tercapai masak semua tuh
nak tengok wish list aku?
nanti aku share!!!

Bahan Untuk Inti Kelapa:
1 bijik kelapa - amik putih sahaja (kat KL susah ekk nak cari kepala muda sikit)
4 keping gula kerek (bahan wajib ada dalam petia ais aku...apa gula kerek? sila google)
1 cawan air
daun pandan untuk wangi
1 sudu tepung gandum untuk melikatkan inti
* masak air + gula kerek sampai cair gula tuh + daun pandan
* masukkan kelapa
* masak sampai masak hahaha
* last bila dah lembut kelapa tuh, leh masukkan tepung gandum
* kacau lagi sampai bersatu...wahhhhh

# kalau tak ada gula kerek, korang boleh ganti ngan gula merah @ gula melaka
# kalau gula korang tak manis, leh tambah gula putih

Bahan2 Resepi Kuih Bom Bijan Gerenti Jadi:
3 cawan tepung pulut
1 cawan tepung beras
2 cawan air gula (jangan manis sangat - aku isi sesudu yang membumbung jerk gula dalam air tuh)
* satukan semua bahan tuh sehingga tepung tuh boleh diuli dah tak melekat2 di tangan anda
* amik tepung bulatkan kecik2, pastu isi inti kat tengah2, golekkan atas bijan dan gorengkan
* agak2 bijan dia dah perang bukan hangus yeee boleh lah angkat
* selamat mencuba
* sumpah senang dah jadi


siot jerk kan si Yana & Si Dilla a.k.a kembar aku
ada ke patut diorang kutuk daun pandan penyeri gambar tuh
haissshhhh


chantek tak kuih aku?
hehehe
sedap wei
masuk bakul angkat sendiri

* ni kuih fabret tok laki aku
* aku wat dengan penuh kasih sayang
* mama luv you papa
* korang jangan muntah ijau pulak bila baca

hahaha

Kuey Teow Goreng

Assalamualaikum

ada pulak lah yang mintak resepi kuey teow goreng aku semalam
hehehe
vodos jerk resepi aku nih weiii
tak apa ke?
nanti korang tengok kat bawah k
sebelum tuh aku nak membebel dulu
ada member aku tanya kat mana beli kuey teow kecik2 nih?
aku beli kat Pasar Besar Taman Tun Dr. Ismail
wahhhh panjang dowh nama pasar tuh
opis aku sebelah pasar tuh jerk
so, super duper senang aku nak beli barang untuk memasak kan
beli time lunch, pastu simpan dalam peti ais opis
balik kang amik jika tak lupa
hahaha
selamat mencuba ek kawan2 resepi aku yang ntah pape ntah tuh


Bahan Untuk Resepi Kuey Teow Goreng Mudah, Simple & Sedap!!!:
300g kuey teow
Udang + Isi Ayam + Fish Ball
3 ulas bawang merah - dihiris
2 ulas bawang putih - dihiris
1 1/2 sudu cili boh
2 sudu kicap kipas udang yang manis (:
1 sudu sos tiram
1/2 sudu kicap pekat
1 bijik lada besar dihiris
sedikit taugeh + kucai


Cara2:
1. gorengkan kejap udang + isi ayam + fish ball, kemudian angkat dan toskan
2. tumis bawang merah + bawang putih sampai naik bau
3. masukkan lada boh, tumis sampai masak
4. masukkan udang + isi ayam + fish ball
5. pastu leh lah masukkan segala kicap2 yang ada ngan sos tiram tuh
6. dah mendidih tuh, leh lah masukkan kuey teow
7. kacau dan masakkan kuey teow ini sampai masak
8. last baru masukkan sayur mayur tuh
9. kira sampai 10 pastu boleh angkat
10. siap dah dowh!!!

makan ngan lada jeruk nih memang terbaik dari ladang lah
* aku memang tak letak garam sebab kicap pekat tuh dah masin
* kalau korang tak ada kicap pekat, korang leh tambah garam sikit


Roti Canai Dengan Sambal Sardin

Assalamualaikum

ni adalah entry peram versi tempoyak nih
dah lama giler aku letak gambar dan tajuk
tapi tak tertulis-tulis enrty pasal menu dinner aku nih
hehehe
pada suatu malam yang entah bila di bulan Jun jugak aku rasa
konon tak nak makan nasik
tapi tahap lemak dan kolestrol bapaklah banyak nyerkan dalam roti canai nih
hehehe
tapi jangan ingat aku mulia sangat sampai roti canai pun tebar sendiri!!!
aku beli yang frozen jerk
tapi malas sangat nak mengkari bagaikan
so, aku wat sambal sardin jerk
tetap layan ye dek non
tak perlu nak ke kedai bagai
kang kalau nak ke kedai, ngan nak berbaju chantek, wangi2
menambah dosa lagi adalah bila baju tak tutup aurat betoi2 kan
so, baiklah kita makan kat rumah
makan sambil bogel pun tak ape kotkan
hehehe
korang nbak ke resepi roti canai frozen nih?
jangan nak wat malu aku wei
hehehe
resepi sambal sardin?
pun aku malas nak taip
korang lagi terer kot masak sardin dari aku (:




Monday, 11 June 2012

Sambal Ikan Masin Talang!!

Assalamualaikum!!!

hari ni aku nak share Resepi Sambal Ikan Masin Talang
hehehe ikan masin pun nak masuk blog?
alaaaaa blog aku kot
lantak pi lah
hahaha sumpah senang gila
pastu kalau makan ngan nasik, sure korang tak sedar diri
pastu bila timbang terus pengsan!!!
hahahaha

memula korang goreng ikan masin tuh
jangan garing sangat
kang keras pulak
ada lak yang patah gigi
jangan cari aku ekk kalau gigi korang patah
lol
pastu angkat
kemudian, tumis bawang besar merah yang telah dimayang dan lada kecik yang dah ditumbuk
masuk asam keping 1, masuk ikan masin tadi tuh
pastuh bior diorang bermesra-mesra dalam tuh
ehhhh dah siap ekkk!!!
tapk perlu tambah garam
kang ada lak darah tinggi naik kang!!

lada kecik tuh ikut suka lah nak bape banyak
ikut lah banyak mana ikan tuh kan
kang isi banyak2 tapi ikan nyer ada sikit, ada pulak kena buasir
ehhhh dah macam-macam penyakit kalau buat resepi nih
hehehe
try lah wei...
sumpah osem giler

Sunday, 10 June 2012

Blueberry Cheese Tart Mak Jemah

Assalamualaikum

Mak Jemah jadi omputeh dowh malam tadi
buat Blueberry Cheese Tart
nak resepi?
Mak Jemah pun amik kat Rumah Kak Azita
Mak Jemah tengok resepi dia semua sama jerk kat mana2 pun
nak ngan tak nak jerk buat kan
hehehe
ni versi Mak Jemah punya
rupa memang tak leh lawan ngan pro lah kan
tapi, rasa dia...pengsan lah asyik masuk bakul angkat sendiri macam nih
lalalala
Mia suka Blueberry Cheese Tart
itu pun setelah aku tipu yang cheese tuh aiskrim
apa punya mak lah aku nih kan
hahahaha

aku nak bagitahu 1 cerita kat korang
ceritanya ialah, Tart Sheel tuh, aku beli dah siap
hahaha
sebab acuan dia aku tak jumpa cari
kak kedai yang aku selalu beli barang untuk buat kek tuh tak ada lak pulak jual acu dia
so, aku beli jerk lah tart shell tuh
aku beli kat kedai menjual barang kek kat rumah aku ni haaaa
untuk makan, boleh lah beli
tapi kalau nak jual, memang tak berbaloi
giler mahal dowh!!!!


comel tak?
rasa dia?
kalau dah Mak Jemah yang buat, konpem lah sedap!!!

sila tengok ekkk
sape yang berkenan tuh boleh lah print gambar ni wat kenangan (:


close up sikit!!
lalalala

Tuesday, 5 June 2012

Roti John Mudah

Assalamualaikum

hallooooo hallooo
kopi & milo
hohohoho
laki mak jemah request Roti John ye hari nih
laki korang hader request macam tuh?
kehkehkeh
laki mak jemah nih memang selera buku menu kat restoran
sebut jerk nak apa
pandai masak ke laki mak jemah tuh?
tak pandai dek noon oiii
dia pandai order jerk
mak jemah nih pulak, tak ada lah semua pundai masak yang dia request tu
kang nampak mulia sangatkan semua benda laki mintak ko pandai masak kan
kehkehkeh
dah lah pandai order, bab 1 nih lagi pandai....
PANDAI KOMPLAIN
tapi kalau tak sedap, dia tak segan silu tak makan yeee yang mak jemah masak tuh
sentap mak jemah tau
yelah..
mak jemah nih kan muda lagi
tak semua mak jemah pandai masak kan
tekak laki mak jemah pulak dah macam tekak Si Gordon Ramsay
lol
so, hari ni mak jemah nak share resepi Roti John Mudah & Sedap ofcoz kan
mak jemah nak wat cara lain hari nih
repi ikut gambar
boleh?
bolehkan hajer lah weiiii
blog mak jemah kan
hehehe


 
amik bawang putih 2 ulas, bawang besor merah 1 yang kecik jerk ek, tumbuk/blend pastu tumis dalam kuali
minyak tak payah banyak sangat
pastu masuk serbuk kari 1 sudu - aku guna serbuk kari daging
dah garing tuh, masukkan daging cincang - aku guna daging burger yang dah aku ramas2 supaya hancor - aku guna 2 keping
masak sampai masak..hahahha
jangan dilupai garam weiii
gambar tuh rupa ayam yang dah siap masak

pastu kan, aku pecahkan telur 2 bijik
pastukan
pastukan
pastukan
hahaha banyak lah pulak pastukan

nilah rupa telur dan kacau2 ngan daging tuh

 
panaskan kuali
kalau boleh guna kuali leper ekk
masukkan minyak, dah cukup panas dan korang lepekkan tuh dalam kuali

 
amik roti hotdog, belas 2 tapi jangan belah sampi putus tau
pastu tepek atas daging + telur tuh k

 
sambil-sambil tuh leh potong sayur
ikut hangpa lah nak guna sayur apa ekkk

 

korang boleh lah letak sayur kat tengah2 roti tuh
letak mayonis + sos
lipat roti
dannnnnn
tadaaaaa siap dah
boleh lah nak makan ngan pape pun kan
tapi aku makan ngan funfries
sebab nih kan roti john..so kena lah makan ngan funfries
kehkehkeh

Sunday, 3 June 2012

Masak Lemak Cili Api Nangka & Kaki Ayam


Assalamualaikum




bila tak mampu nak makan isi ayam, aku masak kaki ayam jerk weiii...kesian kan...ni lah mananyer miskin bandar...duk bandar, tok laki keje engineer tapi mampu makan kaki ayam jerk...emmmm kesian kesian kesian...hahaha asalnya aku nak beli pucuk paku tapi sampai Jusco, tak ada lah pulak pucuk paku..nampak nangka muda, so aku pun belilah nangka muda yang dah andartu..lama giler aku rebus nak lembutkan dia..hishhhhhh kan....nak kawankan dia dalam periuk tuh, aku pun belilah kaki ayam...wat pulak pedas-pedas tipu...kan tok laki aku tak makan pedas...nak resepi? senang jerk..ni resepi bodoh-bodoh jerk...try lah resepi masak lemak cili api nangka & kaki ayam ala aku...


Bahan-Bahan:

Nangka muda - rebus sampai empuk
Kaki ayam - sila buang kuku dia hokeh!!! aku rebus kejap kaki nih
Cili padi - tumbuk dan banyak mana? ikut tahap kepedasan yang korang mampu
Bawang besar - hilis jerk
Serai - diketuk-ketuk
Kunyik hidup - tumbuk
Asam keping
Garam
Santan


Cara-Cara:

1. Nangka yang dah empuk tuk satukan ngan kaki ayam yang dah direbus dulu tuh dalam periuk
2. Masukkan bawang besor, serai, cili padi , kunyik hidup, asam keping & santan
3. Masak sampai masak lah kan...jangan lupa perisakan semasin yang korang nak
4. dah siap...yeahhh jom makan!!!


senangkan..senang dan sedap..hehehe ni kalau boring makan isi, kita pakat makan kaki ayam pulak..kehkehkeh

Ikan Selar Kuning Goreng Cicah Kicap

Assalamualaikum


memang tak boleh blah kalau ikan goreng pun nak letak dalam blog kan...hahahaha blog aku kot..yang korang baca wat apa?kehkehkeh aku pilih ikan selar kuning ari nih...ikan selar kuning nih ada orang panggil ikan takak..ikan ni memang meninggalkan nostalgia kat aku..sebab masa aku kecik sampai ke besor, nih lah ikan yang mampu mak & abah aku bagi anak-anak dia makan..ikan nih kan kecik..sure murah...tak mampu abah nak beli ikan besor-besor untuk anak-anak dia makan..tapi alhamdulillah...tak penah lah sampai kitorang tak ada benda langsung nak makan...ikan nih aku goreng garing-garing dan cicah ngan kicap campur cili potong...sedap dowh..layan sangat makan ngan nasi panas..try lah..ke korang dah selalu buat?

Ayam Goreng Kunyit Mudah

Assalamualaikum


dah sampai tahap tak tau masak apa dah..hehehe padahal balik-balik masak benda yang sama jerk...alahaiii kan...mak masak ayam goreng kunyit jerk dek non oiii!!guna barang yang ada dalam peti ais jerk pun...so, end up nya jadi lah ayam kunyit yang simple pimple...kehkehkeh tapi layan lah jugak kan...ni kira lauk express kalau-kalau ada tetamu singgah nak makan nasik...adooiii ada ke yang sudi singgah teratak buruk hamba nih dek non oiii?resepi ayam goreng kunyik mudah nih seperti di bawah


Bahan:

Isi ayam
Bunga Kobis
Bawang Besar Holland
Lada Besar - Merah & Hijau
Serbuk Kunyit
Garam


Cara-Cara:

1. Panaskan minyak
2. Isi ayam potong kecik2 gaulkan dengan serbuk kunyit & garam
3. Gorengkan isi ayam
4. Agak-agak isi ayam dah garing bukan hangus yeee, masukkan bunga kobis, bawang dan lada
5. Dah siap dah weiiii


senangkan buat ayam goreng kunyit mudah nih..ala-ala makan kat kedai Thailand lah jugak...aduhhh kan...tak abis-abih perasan..hahahaha

Friday, 1 June 2012

Pavlova Dengan Strawberry!!!

Assalamualaikum!!!

pavlova seminggu sekali weiiii
ko mampu?
mampu jerk kalau rajin
kalau tak berapa nak rajin, mampu tengok pavlova jerk lah
hahahaha
MIL ada kat rumah
sajer aku buat bagi dia rasa
kali nih Pavlova aku mantop dari Pavlova aku yang dolo2
dah terer sikit lah
hehehehe

inilah Pavlova Dengan Strawberry

 
cun tak? rupa memang tak menipu..rasa dia, kebabom sedap k!!
lagik mau angkat bakul sendiri

ni rupa pas kuar oven...
macam tak berapa kuningkan
tapi dah bakar sejam lebih dah...
kang takut jadi ape lak...

ni buah untuk topping
sajerk aku pilih Strawberry jerk
malas nak bubuh buah lain :)

mari menopping
aku putar secawan whipping cream sampai kenyal (kenyal?)
pastu tepek atas meringue tuh

belah Strawberry tuh jadi
pastuh susun buah tuh atas topping tuh 

tadaaaaa
dah jadi dah
heheheh

close up sikit
aku nak try buat selalu lagik supaya aku boleh jual
ehhh ada ke orang nak order pavlova ngan aku?

nih untuk suami terchenta
jauhkan lah suami ku dari kencing manis
hehehe


Anak Dara . Tat Nanas . Mak Dara!!!

Assalamualaikum!!!

mengeTAT lagi aku malam nih
MIL aku suh buat sebab dia nak pegi umah kakak ipar aku jat JB
so, ni buah tangan untuk kakak ipar aku lah kiranya nih
RAJIN ke aku?
ofcoz
setelah balik ke rumah melihat lantai rumah yang boleh dijilat kerana MIL aku dah tolong mopkan
kahkahkah giler kan dapat anak hantu sewel nih jadi menantu
ada ke patut MIL yang tolong kemas rumah
bukan kemas lagik dah
ah kategori memerun
tak tau memerun?
try korang google dan bayangkan keadaan rumah aku
lol

aku bukan nak cite pasal rumah
aku nak cite pasal kelebihan mempunyai anak dara
gambar-gambar di bawah menceritakan segalanya
hehehehe

Mia memang suka tolong aku kat memasak
TOLONG? ke menambahkan kesemakkan dapur aku?
serius dia tolong
walaupun kadang aku banyak menjerit dari memberi arahan, tapi dia tetap tak serik nak jugak tolong
ko banyang kan anak korang lah nak tolong kat dapur macam mana kan
tapi sejak Mia dah besar nih, banyak dah yang aku boleh mintak tolong dia


peace tak tinggal punta everytime amik gambor
bizing helping mama wat tat!!

MIa tolong mama sapu kuning telur atas tat
gigih ye dia tolong
sampai tidor lambat
punya nak tolong mama


ada sesape nak wat anak aku menantu ke?
hehehe
sila lah isi borang
nanti hantar borang sekali ngan payslip mak & ayah 3 bulan ye
hahaha


aku yang sedang mengentel jem nanas yang beku baru kuar dari dalam peti ais
memang macam ais!!!
lol
nih ada sesape nak wat jadi besan tak?
hahaha
kenyang wei berbesan ngan aku
tapi cepatlah korang dapat kencing manis kalau aku jadi besan korang
hahahaha


mari membantu mama
bestkan ada anak dara
hehehe
alhamdulillah
itu perkataan yang paling sesuai untuk aku ungkapkan



hasil Mia tolong aku
tengs ek adik

dalam pada aku menggulung tat tuh, sempat aku berborak ngan dia
perbualan adalah seperti di bawah:
Mama: Mia besar nak jadi apa?
Mia: nak jadi mama?
Mama: kenapa nak jadi mama?
Mia: sebab mama pandai masak
Mama: emmmmmm i luv u sayang

hahaha nampak tuh
Mia kagum hokey ngan aku yang pandai memasak nih
hahaha
sampai nak jadi macam mama
ko ada?
daaaaaaa